12 gezonde stoofpot recepten voor de herfst en winter
Als de dagen korter worden en de avonden kouder, is er niets zo verwarmend als een geurige stoofpot die zachtjes pruttelt op het fornuis. Gezonde stoofpotjes zijn niet alleen voedzaam en vullend, maar ook verrassend makkelijk te maken. Of je nu houdt van klassiek comfortfood met vlees of liever kiest voor een vegan variant – wij hebben 12 verrukkelijke recepten voor stoofgerechten verzameld van bekende chefs en foodbloggers zoals Jamie Oliver, Anne Marie Reuzenaar en Sanne van Rooij.
Tip: Stoofpotjes zijn ideaal om vooruit te koken. Maak een grote pan en geniet er meerdere dagen van!
12x gezonde stoofpotjes om te proberen
1. Cacciatore met kip, pompoen en olijven – Jamie Oliver
Een Italiaans stoofpotje uit Jamie’s super food – boordevol groenten en smaak.
2. Harissa stoofpot met merquez & zoete aardappel – Nadia & Merijn
Een kruidige, Noord-Afrikaanse stoofschotel met een moderne twist.
3. Runderschenkel met mosterd en worteltjes – Jamie Oliver
Makkelijk te maken met slechts 5 ingrediënten. Comfortfood pur sang!
4. Vegetarische cassoulet – Pauline Schonewille
Een plantaardige klassieker vol eiwitten en vezels.
5. Vegan zoete aardappel stoofpot – Sanne van Rooij
Een verwarmend vegan stoofgerecht met zachte zoete aardappel.
6. Stoofschotel met kip en couscous – Martha Stewart
Mediterrane smaken met kip, groenten en kruidige couscous.
7. Gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s – Anne Marie Reuzenaar
Visliefhebbers opgelet: een verrassend licht stoofgerecht.
8. Rijst met sinaasappel en stoofvlees – Nadia en Merijn
Fruitig, hartig en ideaal voor een doordeweekse avond.
9. Ouderwets stofvlees met rodekool met aardappels – Sharon Numan (VoedZo)
Een klassiek Nederlands gerecht, in een voedzame jasje.
10. Tajine met lamsvlees, pompoen en kikkererwten – Gwyneth Paltrow
Een Marokkaanse tajine vol specerijen en groenten.
11. Boeuf bourguignon – The Hairy Dieters (Si & Dave)
Franse klassieker in een slanker jasje – rijk aan smaak, minder vet.
12. Vegan stoofpotje: biet au vin met salie – Lisette Kreischer
Een plantaardige twist op boeuf bourguignon – elegant en aards.
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔