Crispy caesar salad

Ingredienten voor 1 persoon

  • Voor de dressing
  • 25 g yoghurt Griekse stijl, 0% vet
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl azijn
  • 1 tl fijngesneden verse bieslook
  • 25 g Remia Friteslijn
  • Citroensap, naar smaak
  • Peper
  • Zout
  • Voor de salade
  • 1 (vegetarische) krokante kipschnitzel
  • 1 middelgroot ei
  • 1 kropje baby-romainesla
  • 50 g paprika naar keuze
  • 5 cherrytomaatjes
  • 20 g Parmezaanse kaassnippers

Zo maak je het

  1. Begin met de dressing. Roer de yoghurt, mosterd, azijn, bieslook en Friteslijn tot een egaal mengsel. Breng de dressing op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Maak de salade. Vet een koekenpan in met bakspray. Bak de kipschnitzel in ca. 7 minuten aan beide kanten op matig vuur goudbruin.
  3. Kook je ei naar wens. Leg het ei in een pan koud water en breng aan de kook. Kook 3 tot 4 minuten voor een zachtgekookt ei, 4 tot 5 minuten voor een halfzacht ei en reken 7 tot 8 minuten voor een hardgekookt ei.
  4. Was de baby-romainesla. Snijd de sla in reepjes en paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd het ei in partjes en de schnitzel in reepjes.
  5. Meng de baby-romainesla, paprika en halve cherrytomaatjes in een diep bord. Verdeel de kipschnitzel en partjes ei erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Lot Beukers schrijft over het recept: “De caesar salad, wie kent hem niet? Erg lekker, maar de calorieen kunnen flink oplopen door de toppings en saus. Plus: ik heb behoefte aan een vegetarische variant. Deze crispy caesar salad is een salade om van te smullen en staat in een handomdraai op tafel!”

Tip: Heb je een airfryer, dan kun je de kipschnitzel ook daarin bereiden. Bak ca. 12 minuten op 200 °C of tot de kipschnitzel goudbruin is.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Vegetarisch?

Afvallen zonder dieet of valse beloftes, mét eerlijke en onderbouwde feiten over voeding en beweging. Lot Beukers heeft al duizenden mensen blijvend geholpen af te vallen. Ben jij de volgende?

In ‘Afvallen zonder bullshit’ vertelt Lot Beukers het zoals het is: voor afvallen bestaan helaas geen toverdranken of wonderdiëten. Want elk dieet werkt wel een beetje, maar de kans op afhaken na een dag of drie is groot. Wat werkt dan wel? Een negatieve energiebalans (simpel gezegd: minder eten dan je nodig hebt) en het monitoren van je persoonlijke caloriebudget (simpel gezegd: echt bijhouden wat je eet & drinkt). Betekent dat nooit meer lekker eten? Zeker niet, want het leven is een feestje en Lot laat zien dat dat zeker ook geldt voor wie graag blijvend en duurzaam op gezond gewicht blijft!

Credits beeldmateriaal: Melissa de Vos


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
50x avondeten zonder vlees