Curry van kip & mango

Ingredienten voor Voor 4 personen personen

  • 3 kipfilets, in repen
  • 1 blik light kokosmelk á 400 ml
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringen
  • 1 grote mango, geschild en in stukken
  • 1 el mangochutney
  • 1 ui, in ringen
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2,5 cm gemberwortel, geraspt
  • Handvol verse koriander, grof gesneden
  • 1-2 el kerriepoeder
  • 2 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen + 1 schijfje limoen
  • 2 el maizena, met 1 el water tot een papje geroerd
  • 1 gele paprika, in repen
  • Zout en peper, naar smaak

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de gele paprika, in de slowcooker en voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Kook de curry 3 uur op de hoge stand of 7 uur op de lage stand.
  3. Voeg de gele paprika toe en stoof 15 minuten mee.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Serveer de curry met gestoomde of gekookte rijst en een platbrood om in die prachtige saus te dippen. Het serveren van de curry met 150 gram gekookte rijst per persoon voegt 195 calorieën toe aan het totaal per portie.

Per portie: 290 calorieën.

 

 

Dé internationale bestseller nu ook in het Nederlands: Het ultieme slowcooker kookboek voor smakelijke gerechten in een handomdraai!

Met de 80 recepten van Nathan Anthony, de man achter het populaire foodplatform Bored Of Lunch doet de slowcooker het werk, terwijl jij verder gaat met je drukke dag. Zo staat er bij terugkomst een heerlijke, verantwoorde en zelfgemaakte maaltijd klaar. Het Gezonde Slowcooker Boek is het perfecte kookboek voor iedereen die houdt van lekker eten, maar niet altijd tijd heeft om te koken.

Credits beeldmateriaal: Clare Wilkinson


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Bored of Lunch - Het gezonde slowcooker boek