Frittata gevuld met ricotta en parmezaan

Ingredienten voor Voor 2 frittate (Voor 4 als antipasti) personen

  • Voor de frittata
  • 25 g gezouten boter
  • 4 eieren
  • 2 volle el fijngeraspte parmezaan
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • Voor de vulling
  • 100 g ricotta
  • 2 volle el fijngeraspte parmezaan
  • 3 volle el gekookte gesneden groenten, of 1 el fijngehakte zachte kruiden
  • Zout en zwarte peper uit de molen

Zo maak je het

  1. Verhit de oven tot 180 °C (gasstand 6) en begin met het ma¬ken van de basis van de frittata.
  2. Smelt de helft van de boter in een speciale omeletpan of koekenpan van 15–20 cm met antiaanbaklaag op matig vuur tot hij schuimt.
  3. Kluts twee van de eieren in een kom met 1 eetlepel van de parmezaan en een snuf peper en zout. Giet het ei in de pan en bak de omelet tot hij net gestold is; er moet nog maar een heel klein beetje vloeibaar ei zichtbaar zijn.
  4. Roer terwijl de frittata in de pan ligt alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Spreid de helft van de vulling in het midden van de frittata uit en klap hem met een spatel dubbel om er een halvemaan van te maken en de vulling in te pakken.
  5. . Leg de omelet nu op een hittebestendig bord en zet hem ongeveer 5 minuten in de oven, of tot het ei volledig gestold is.
  6. Maak de volgende frittata intussen op dezelfde wijze met de rest van de ingrediënten. Schuif de omeletten voorzichtig van de borden (pas op, de borden zijn heet!) en snijd ze aan.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Eten in … is de nieuwe reis- & kookserie van Kosmos Uitgevers over de wereldberoemde Italiaanse keuken, met Recepten uit Rome als eerste deel: een verzameling van de mooiste gerechten uit een van de mooiste en lekkerste steden ter wereld, beroemd om haar iconische bezienswaardigheden en lokale trattoria’s. Met recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zoals Pittige cacio e pepe en familiefavoriet Saltimbocca alla Romana, dit keer met zeebaars gewikkeld in parmaham en salie. Én die nieuwe, spannende gerechten waar de Romeinen vandaag de dag van genieten, zoals de Vurige Chili Sorbet, die de gloed en kleur van deze bruisende stad echt op je bord vangt.

De auteur schrijft over dit recept: “Wij eten deze frittata vaak als indrukwekkend ontbijt of vlugge lunch, met een paar plakjes gekruide tomaat en een plukje peterselie of basilicum.”

Credits beeldmateriaal: Helen Cathcart


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eten in Italië - Recepten uit Rome