Kerrie-kurkuma frittata

Kerrie-kurkuma frittata - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 1 el roomboter
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g boerenkool fijngesneden
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • Peper
  • Zout
  • 5 eieren
  • 100 g feta
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl kurkuma

Zo maak je het

  1. Verhit de roomboter in een grote koeken- of hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool en de tomaatjes toe en bak deze circa 3 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en peper.
  2. Klop de eieren los en meng met de feta. Houd eventueel wat feta apart voor de garnering. Breng op smaak met de kerrie, kurkuma en wat peper en verdeel het eimengsel over de groenten.
  3. Laat de frittata met de deksel op de pan 8-10 minuten stollen. Bestrooi met de feta die je over hebt.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Maak er een lekkere salade bij van de boerenkool die je over hebt, samen met cherrytomaatjes, feta en 1 eetlepel olijfolie.

Voedingswaarden: Kcal 411 | Koolhydraten 7 g | Eiwitten 25 g | Vet ten 31 g | Vezels 3 g

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Dit recept voor kerrie-kurkuma frittata komt uit het kookboek Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten van PS. Food & Lifestyle (PowerSlim), een door diëtisten en coaches ontwikkeld leefstijlprogramma voor het bereiken en behouden van je ideale gewicht. Het boek bevat 70 koolhydraatarme recepten (binnen 30 minuten klaar!), adviezen en handige weekmenu’s.


Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu!

Schrijf je hier in en ontvang 4 koolhydraatarme en gezonde weekmenu’s ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek