Kurkuma Falafel

Ingredienten voor 1 persoon

  • 1 blik of pot kikkererwten (of 250 g zelfgekookte kikkererwten)
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kurkumapoeder
  • 2 tl gemberpoeder versgemalen peper
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 sap van limoen
  • 100 g walnoten
  • 1 el zwart sesamzaad

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) voor de falafel in een keukenmachine tot een stevige massa.
  3. Rol 12 balletjes van de mix en rol deze door de sesamzaadjes.
  4. Bak de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar.
  5. Serveer de falafel met hummus (zie recept blz 136) of voeg de fafalfelballetjes toe aan een groene salade.
  6. Voedingswaarde per stuk kcal 97 vet 7 g koolhydraten 4,5 g eiwit 3,2 g

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Denk jij bij de combinatie sporten en eten ook als eerste aan kip en tonijn? Nanneke Schreurs en José van Riele laten met Vega(n) food voor sporters’ zien dat je je eiwitten prima uit plantaardige bronnen kunt halen.

Dit unieke en informatieve kookboek legt uit hoe iedereen met een actieve vega(n) levensstijl voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt – met 75 lekkere en makkelijke recepten voor weekend- en topsporters. Inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten.

Meer recepten? Bekijk onze andere vegan recepten!

Credits afbeelding: José van Riele