Paleo soep gazpacho
Ingredienten voor 4 personen
- 1 kg tomaten, grof gesneden
- 1 kleine ui, grof gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1/2 komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Handvol bladpeterselie, fijngesneden
Zo maak je het
- Doe de tomaten, ui, knoflook, paprika, olijfolie en azijn in een blender en pulseer tot alles goed gemengd is.
- Roer de komkommer erdoor, breng op smaak met zeezout en peper en zet minstens een uur in de koelkast.
- Schenk in glazen, bestrooi met peterselie en dien op.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Deze soep is ook een prima basis voor een zeevruchtensaus of een eenvoudig visstoofpotje.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Deze Paleo soep gazpacho, een traditionele Spaanse soep, wordt altijd koud opgediend en is een heerlijk verfrissende maaltijd als het warm weer is. Of schenk de soep in kleine glaasjes, leg er een garnaal op en je hebt een zomers feesthapje. Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek van Daniel Green.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: