Saag paneer

Saag paneer - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

Zo maak je het

  1. Verwarm in een grote pan de olijfolie op matig vuur. Bak daarin de ui, de gember, de knoflook en de peper 10 minuten, tot alles goed gekaramelliseerd is.
  2. Voeg de garam masala, de koriander, de komijn en de kurkuma toe en bak dit nog zo’n 5 minuten mee.
  3. Doe de spinazie erbij en schep deze goed door de specerijen.
  4. Is alles vermengd, voeg dan 1,25 dl water toe en kook het mengsel zonder deksel tot het water volledig is verdampt.
  5. Neem het mengsel van het vuur en roer er met 1 eetlepel tegelijk de yoghurt door.
  6. Voeg tot slot de paneer toe en breng het gerecht op smaak met cayennepeper en zout. Roer het tot het moment van serveren op laag vuur door. (Kijk uit: als het mengsel te heet wordt, zal de yoghurt schiften.)

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze saag paneer komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.


Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek