Saag paneer
Ingredienten voor 4 personen
- 5 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 el gember, zeer fijn gehakt
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 groene peper, fijngehakt
- ½ tl garam masala
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- 300 g spinazie, gehakt
- 1,25 dl yoghurt
- 120 g paneer, in blokjes van 1,5 cm
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl zout
Zo maak je het
- Verwarm in een grote pan de olijfolie op matig vuur. Bak daarin de ui, de gember, de knoflook en de peper 10 minuten, tot alles goed gekaramelliseerd is.
- Voeg de garam masala, de koriander, de komijn en de kurkuma toe en bak dit nog zo’n 5 minuten mee.
- Doe de spinazie erbij en schep deze goed door de specerijen.
- Is alles vermengd, voeg dan 1,25 dl water toe en kook het mengsel zonder deksel tot het water volledig is verdampt.
- Neem het mengsel van het vuur en roer er met 1 eetlepel tegelijk de yoghurt door.
- Voeg tot slot de paneer toe en breng het gerecht op smaak met cayennepeper en zout. Roer het tot het moment van serveren op laag vuur door. (Kijk uit: als het mengsel te heet wordt, zal de yoghurt schiften.)
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze saag paneer komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔