Salade van gegrilde groenten

Ingredienten voor 2 personen

  • 10 (medium) trostomaten
  • Olijfolie, om te bakken
  • 400 g flespompoen
  • 1 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 50 g ongebrande walnoten, geroosterd
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g rucola
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 onbespoten citroen, sap
  • Handje verse basilicum
  • Versgemalen zwarte peper

Verder nodig

  • Bakpapier
  • Grillpan
  • Kaasschaaf

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de tomaten, verwijder het kroontje en leg ze met het vruchtvlees naar boven op het bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster ze 30 minuten in de oven.
  3. Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
  4. Snijd het bovenste gedeelte van de flespompoen en maak hiervan plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Verwijder daarna pas de pitten en schil. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ½ centimeter dik.
  5. Vet de grillpan in met olijfolie en bak de plakken pompoen en aubergine – in porties – aan beide kanten ongeveer 5 minuten tot er donkere grillstrepen ontstaan. Vet de pan tussendoor steeds in als je met een nieuwe portie begint.
  6. Gril de plakjes courgette iets korter, ongeveer 4 minuten per kant.
  7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, tot ze goudbruin verkleuren. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  8. Haal de punt van de Parmezaanse kaas langs een kaasschaaf voor mooie grote vlokken.
  9. Verdeel de rucola, gegrilde groenten en walnoten over twee borden en besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en citroensap. Garneer de salade met de Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

3,7 miljoen(!) Nederlanders hebben chronische maag- en darmklachten. Veel klachten zijn met de juiste voeding te verminderen. Maar hoe begin je die zoektocht naar wat voor jou het beste werkt?

In Eet beter voor je maag en darmen geeft huisarts Tamara de Weijer je niet alleen alle belangrijke leefstijl- en voedingsadviezen, haar 10-wekenplan maakt alles ook een stuk overzichtelijker. Je doorloopt vier fases en bij elke fase vind je een uitgebreide ingrediëntenlijst en daarop afgestemde makkelijke en snelle recepten.

Credits: Tessy van den Boom


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer