Stamppot broccoli-zoete aardappel met zalm, geitenkaas en walnoten
Ingredienten voor 2 personen
- 600 g zoete aardappels
- 700 g broccoli
- 1 el bouillonpoeder
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 takjes verse dille
- 200 g gerookte-zalmsnippers
- 40 g walnoten
- 100 g zachte geitenkaas
Zo maak je het
- Breng water aan de kook in een waterkoker.
- Schil intussen de zoete aardappels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes.
- Doe de broccoli en zoete aardappel in een pan en giet het hete water erbij. Voeg een eetlepel bouillonpoeder toe en kook de groenten in 5 minuten beetgaar.
- Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
- Giet de broccoli en de zoete aardappel af en laat ze uitdampen in een ruime schaal.
- Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de zoete aardappel toe en schep alles door elkaar. Haal de pan van het vuur en stamp de ingrediënten tot een grove stamppot.
- Snijd de dille fijn, doeg die samen met de gerookte-zalmsnippers en de walnoten bij de stamppot en schep alles door elkaar.
- Serveer de stamppot met de geitenkaas.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Broccoli is heel geschikt voor een stamppot. De groente is snel zacht en behoudt een mooie textuur.
Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij | Suikervrij?
Het recept voor deze stamppot broccoli-zoete aardappel met zalm, geitenkaas en walnoten komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
De voedingswaarde per persoon voor dit koolhydraatbeperkte gerecht: 800 kcal, 44 g eiwit, 38 g vet, 61 g koolhydraten, 19 g vezels.