Thaise Soep van Émilie Franzo
Ingredienten voor 4 personen
- GROENTE EN FRUIT
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- ½ rode paprika
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- Koriander
- Basilicum
- ½ limoen
- VOORRAADKAST
- 200 g tofu
- 2 el olijfolie
- 3 el rodecurrypasta
- 800 ml groentebouillon
- 250 ml kokosmelk uit blik
- 180 g rijstvermicelli
- 1 el sojasaus
- Zout
- Peper
Zo maak je het Thaise soep
- Leg de tofu tussen twee vellen keukenpapier, pers het vocht eruit en snijd de tofu in blokjes.
- Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote hoge koekenpan op hoog vuur en bak daarin de tofublokjes 2 tot 3 minuten. Zet ze apart.
- Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en de rode paprika 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat die in 30 seconden opwarmen. Roer de rodecurrypasta en de gember erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon, de kokosmelk en de tofu toe, roer en laat de soep 10 minuten op matig-hoog vuur koken. Voeg tot slot de rijstvermicelli en de sojasaus toe en laat de soep nog 2 minuten op het vuur.
- Serveer de soep in kommen en voeg wat koriander- en basilicumblaadjes en limoensap toe. Breng hem op smaak met zout en peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze Thaise soep komt uit het kookboek Snel klaar uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: