Zalm kroketten
Ingredienten voor 4 porties personen
- 60 ml mayonaise (zelfgemaakt of uit de winkel)
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 el vers citroensap
- 1 tl Provençaalse kruiden
- ¾ tl mosterdpoeder
- 2 blikjes (ca. 180 g uitlekgewicht per stuk) zalm, de zalm zonder graten en huid, uitgelekt en met een vork uit elkaar gehaald
- 1 ei, licht losgeklopt
- 60 g blond lijnzaad, gemalen
- 2 el extra vierge olijfolie
- 8 tl knoflookmayonaise (zelfgemaakt)
Zo maak je het zalm kroketten
- Roer in een middelgrote kom de mayonaise (niet de knoflookmayonaise, die houd je apart), bleekselderij, het citroensap, de Provençaalse kruiden, mosterd, zalm, het ei en lijnzaad goed door elkaar. Vorm er dan 8 kleine kroketten of burgers van met een doorsnede van ca. 5 cm.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 6 minuten of tot ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege om. Serveer ze met de knoflookmayonaise.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm?
Op zoek naar een lekker recept dat het goed doet bij kinderen? Probeer deze zalm kroketten eens, heerlijk op smaak gebracht met onder andere Provençaalse kruiden. Het recept komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek.
Over dit recept, uit het boek: “De levendige smaken van Provençaalse kruiden brengen eenvoudige zalm uit blik tot leven in deze vernieuwde versie van viscakejes.”