Knolselderijpuree met geroosterde groenten
Ingredienten voor 2 personen
- 1 knolselderij (a 900 g)
- 1 groentebouillonblokje
- 30 ml slagroom
- Peper en zout
- 250 g champignons
- 2 teentjes knoflook
- Klein bosje peterselie
- 1 bospeen
- 1 sjalot
- 3 el olijfolie
- 1-2 el balsamicocreme
Verder nodig
- pureestamper
Zo maak je het
- Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de knolselderijblokjes in een pan met 400 ml water en het bouillonblokje op middelhoog vuur in 25 minuten gaar.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de champignons doormidden. Hak de knoflook en peterselie fijn. Rasp de bospeen. Pel de sjalot en snijd hem in vieren.
- Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in de oven.
- Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie en 1-2 eetlepels balsamicocreme.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Dit gerecht kan altijd, of het nu een normale doordeweekse dag is of kerst. Knolselderijpuree met geroosterde groenten is een feestje op je bord.
Lekker afvallen met minder koolhydraten – VEGA van Angela Zamboni (Club Slank) bewijst dat koolhydraatarm eten ook prima vegetarisch kan. Zo kun je op een makkelijke manier afvallen, zónder vlees of vis op tafel.
Een koolhydraatarm dieet is een beproefde methode om af te vallen omdat deze goed vol te houden is. Door koolhydraten te vervangen door eiwitten en goede vetten, blijf je langer verzadigd en zit je niet met een hongergevoel. Angela legt je uit hoe je dit op een gezonde manier aanpakt: je gevarieerd eet en kiest voor volwaardige, verse producten. Zo krijg je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen, óók als je vegetariër bent.
Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere koolhydraatarme recepten!
Credits fotografie: Melissa de Vos
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: