Zoete kaaspannenkoek
Ingredienten voor 2 grote pannenkoeken personen
- 2 eieren
- 50 g roomkaas, mascarpone of crème fraîche
- 1 tl kaneel of koekkruiden
- Stevia naar smaak (ca. 15 druppels) of 2 el erythritol
- Boter om te bakken
- Slagroom of mascarpone voor op de pannenkoek
Zo maak je het
- Meng de ingrediënten met een handmixer of een garde. Verhit op laag vuur in een koekenpan een flinke klont boter of kokosolie totdat deze gesmolten is. Schenk de helft van het beslag in de pan.
- Laat zachtjes bakken op een lage stand. Bij te hoge stand verbrandt de pannenkoek snel. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Omdraaien gaat makkelijk door de pannenkoek op een deksel of groot bord te schuiven en dan omgekeerd weer in de pan te laten glijden. Met een spatel maak je al snel de pannenkoek kapot. Als je 4 kleine pannenkoeken bakt, is omdraaien met een spatel wel goed te doen.
- Lekker met wat slagroom of mascarpone met stevia gezoet. Om het vezelrijker te maken, kun je aan het beslag 2 tl psylliumvezels toevoegen. Dan wordt de pannenkoek ook wat steviger. Wat
kokosrasp erdoor is ook lekker.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze zoete kaaspannenkoek komt uit het boek Slank en energiek met Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers.