Wortel walnoten cake (Niven Kunz)

Wortel walnoten cake (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 1 cake persoon

  • 500 g boter
  • 800 g suiker
  • 4 el geraspte sinaasappelschil
  • 8 eieren
  • 500 g wortelen
  • 4 el citroensap
  • 4 el sinaasappelsap
  • 200 g walnoten
  • 600 g bloem
  • 6 tl bakpoeder
  • 6 g zout
  • 2 el kaneel
  • Honing

Verder nodig

  • zesteur
  • grove rasp/keukenmachine
  • ingevet bakblik

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Klop de boter met de suiker en de geraspte sinaasappelschil lobbig. Voeg een voor een de eieren toe.
  3. Rasp in de tussentijd de wortel grof (in de keukenmachine) en voeg hier het citroensap en sinaasappelsap aan toe. Hak de walnoten fijn.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel. Voeg het botermengsel aan de bloem toe. Spatel de walnoten en de geraspte wortel erdoor. Doe het mengsel in het bakblik en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  5. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en snij in stukken. Serveer met honing.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze wortel walnoten cake komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Groente!