Glutenvrij superfood brood

Glutenvrij superfood brood - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor 1 brood personen

  • 200 g amandelen (1 mok)
  • 260 g pompoenpitten (1½ mok)
  • 200 g zilvervliesrijstmeel (1 mok)
  • 85 g zonnebloempitten (½ mok)
  • 3 el psylliumzaadpoeder (zie Tip)
  • 3 el gedroogde kruiden (ik gebruik graag Provençaalse kruiden)
  • 2 el chiazaad
  • Zout
  • Peper

Verder nodig

  • Keukenmachine
  • Bakplaat

Zo maak je het

  1. Doe de amandelen en 1 mok pompoenpitten in de keukenmachine en draai er meel van.
  2. Giet het meel met alle andere ingrediënten in een mengkom en meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg 2 mokken (600 ml) koud water toe en roer alles goed door.
  4. Zet de kom ongeveer een uur apart. Dan moet al het water opgenomen zijn en zich een stevig deeg hebben gevormd.
  5. Verwarm dan de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven 180 ºC). Doe het deeg op een bakplaat. Maak het brood niet te dik, anders stolt het niet goed; het moet 5-7 cm hoog worden.
  6. Bak het brood ongeveer 45 minuten, tot de bovenkant goudbruin kleurt en een mes dat je er in het midden insteekt schoon tevoorschijn komt.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Je kunt het psylliumzaadpoeder (ook wel vlozaadpoeder), dat het deeg bindt, niet vervangen door iets anders. Het is online te koop of bij de natuurvoedingswinkel.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Tarwevrij?

Dit glutenvrij superfood brood komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).

Ze schrijft erover: “Dit superfood brood behoort tot mijn basisvoeding. Ik heb altijd een paar sneetjes in mijn vriezer. Ik rooster het graag om het vervolgens te beleggen met zachte avocado, zelfgemaakte hummus, plakjes geroosterde tomaat en wat zaden of bonenkiemen voor een knapperige bite. Het is ook heerlijk om het brood in de soep te dopen of bij een salade te eten, om je maaltijd nóg gezonder te maken. Je kunt een paar broden in één keer maken, in plakken snijden en die in de vriezer doen, zodat je altijd wat sneetjes tevoorschijn kunt toveren als je ze nodig hebt.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: