Tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Ingredienten voor 3-4 porties personen

  • Voor de tofu-souvlaki:
  • 500 g tofu, in stukjes van 2x2 cm gescheurd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el kipkruiden
  • 1 el maizena
  • Voor de tzatziki:
  • 1 komkommer, geraspt
  • 400 g plantaardige yoghurt (kokos- of dikke sojayoghurt)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 handje dille, fijngehakt
  • 3 handje muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 tl appelazijn
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • Serveer met pitabroodjes

Verder nodig

  • bakplaat, 10 sateprikkers

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder en de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.
  3. Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  4. Maak intussen de tzatziki. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  5. Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.
  6. Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en wat olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Dit recept neemt me helemaal terug naar de warme Griekse zomerdagen met de pittoreske dorpjes, zonovergoten stranden en levendige markten. Het uitdenken van deze plantaardige variant was onwijs leuk en uiteindelijk vond ik het perfecte recept!

Tip:
Eet de souvlaki eventueel met (zelfgemaakte) pita’s. Heerlijk met wat tomaat, komkommer, rode ui en de tzatziki.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij?

In Every Day Vegan in 30 minuten, de allernieuwste hit van Lenna Omrani, zie je dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend. Of je nu vegan, vega en flexi bent: ontdek het in deze nieuwe culi-hit van de meeste populaire vegan influencer van het moment.

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Every Day Vegan in 30 minuten