Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 plakken personen

  • 225 g speltmeel
  • 40 g kokosrasp
  • 20 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Grote hand onbewerkte walnoten
  • 3 middelgrote rijpe bananen
  • 60 ml plantaardige melk
  • 60 ml siroop (dadel-, rijst-, ahorn- of maple-)
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn

Verder nodig

  • bakblik van 20 x 20 cm
  • bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed je bakblik met bakpapier. Mix in een grote kom meel, kokos, havermout, bakpoeder, kaneel en de walnoten.
  2. Doe de bananen, melk, siroop, kokosolie en vanille in je blender en mix tot je een dikke saus hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Schep de baking soda over het deeg en daaroverheen de appelciderazijn. Dit zal even gaan bubbelen. Dat hoort! Roer daarna door het deeg. Giet in je bakblik en versier met extra walnoten.
  3. Zet het brood in het midden van je oven en bak in 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uit komt. Is hij na 40 minuten nog nat, zet dan de temperatuur lager (165 °C) en bak nog 10 minuten extra.
  4. Laat het brood helemaal afkoelen en snijd dan in grote plakken.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Ben je echt een zoetekauw? Voeg dan nog twee eetlepels kokosbloesemsuiker toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Ze schrijft erover in haar boek: “Bananenbrood is mijn grote zwakte! Als ik niet uitkijk, sta ik drie keer in de week een brood te bakken, dat ik daarna binnen een halve dag op heb. Ik kan het gewoon niet helpen, een plak warm brood met wat notenpasta is zo ontzettend lekker!”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy Vegan All-day Breakfast