Wonton soep met kip

Ingredienten voor 2 personen

  • 2 cm gember
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 200 g kipgehakt
  • 1/2 tl zout + extra
  • 1/2 tl versgemalen peper + extra
  • 14 wontonvellen (diepvries, ontdooid)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • 4 stronkjes babypaksoi
  • 3 el sojasaus

Zo maak je het

  1. Schil de gember en rasp zo fijn mogelijk. Snijd het bosuitje zo fijn mogelijk en pers de knoflook.
  2. Meng de gember, de helft van de bosui, knoflook, sesamolie, het kipgehakt, het zout en de peper in een kom goed door elkaar.
  3. Leg een wontonvel in je handpalm en schep 1 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van het vel.
  4. Vouw de punten van het vel naar elkaar tot een driehoek en knijp vervolgens het deeg rondom de vulling goed dicht tot een buideltje. Herhaal dit met de rest van de wontonvellen.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Klop de eieren los in een kom en bak al roerend goudbruin en gaar.
  6. Voeg 1½ liter water met het kippenbouillonpoeder toe en breng aan de kook.
  7. Voeg de paksoi en wontons toe en kook 3 minuten. Breng op smaak met de sojasaus en extra zout.
  8. Verdeel de soep over twee kommen, garneer met de rest van de bosui en extra zwarte peper.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Deze soep brengt me terug naar mijn kindertijd in China. Toen ik op de basisschool zat, liep ik altijd langs een kraampje om wontonsoep te kopen. Nog steeds eet ik het heel vaak, ook omdat het zo makkelijk te maken is.

Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit Simply Asian zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel!

In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline thuis samen te maken zijn. Van goedgevulde Tom Yum Kung (Thaise soep) en stomende dumplings, Crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige Bánh Xèo (Vietnamese pannenkoekjes). Dit wil je!

Credits beeldmateriaal: Elvan ünlü


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Simply Asian