Koolhydraatarm ontbijt: beschuit met kruiden en jus
Dit recept voor een koolhydraatarm ontbijt (beschuit met kruiden en jus) komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek.
Auteur William Davis schrijft over dit koolhydraatarme ontbijtrecept: “Beschuit met jus: het ultieme comfortfood waarvan je dacht dat je het nooit meer zou mogen eten … Dit in Amerika bekende ontbijtgerecht dat daar ook bij weekends en feestdagen hoort, is hier opnieuw gecreëerd met verrukkelijke jus die je over de warme beschuiten kunt gieten. Omdat ze geen tarwe of andere ongezonde verdikkingsmiddelen bevatten, zoals maiszetmeel, heb je met dit gerecht ook geen last van bloedsuiker- of insulineproblemen. En ook niet van pijnlijke gewrichten, oedeem, opspelend maagzuur, breinmist of roos. Het leven is goed zonder tarwe!
Hoewel de jus helemaal zuivelvrij is voor de mensen die aan zuivelintolerantie lijden, zijn de beschuiten dat niet omdat ze zowel kaas als boter bevatten. Voor zuivelvrije beschuiten gebruik je geen kaas en vervang je de boter door olie, zoals kokosolie, extra-light olijfolie of walnootolie.”