Tabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel
Ingredienten voor 4 personen
- 200 g bulgur (medium)
- ½ granaatappel
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
- ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
- 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes
- 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
- 1 komkommer, in kleine blokjes
- Geraspte schil en sap van 1 citroen
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 8 el citroenolie
Verder nodig
- mengkom
Zo maak je het
- Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.
- Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).
- Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
- Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie!
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔