Haringsalade met bieten en appel

Haringsalade - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 500 g voorgekookte bieten
  • 3 haringen
  • 1 appel
  • 10 g bieslook
  • 2 el kwark
  • ½ tl versgemalen peper

Zo maak je het haringsalade

  1. Spoel de bieten schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de staartjes van de haringen en snijd de vissen in stukjes.
  3. Schil de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snipper het bieslook.
  5. Doe de bieten, haring en appel in een schaal en hussel ze door elkaar.
  6. Meng in een kommetje de kwark, het bieslook en de peper en lepel het kwarkmengsel op de salade.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

De salade bevat fosfor. Daarover schrijven ze: “Fosfor is een mineraal dat net als calcium belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol bij de stofwisseling in je lichaam. Fosfor komt in veel verschillende voedingsmiddelen voor, maar vooral in haring en in halfvolle melk.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Gezond leven doe je zo!