Tonijnsalade op brood
Ingredienten voor 1 persoon
- 40 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 kleine handvol bladspinazie, alleen de blaadjes
- ½ middelgrote komkommer, met een dunschiller in linten gesneden
- ¼ kleine venkelknol, in dunne reepjes
- 100 g tonijn in water uit blik, uitgelekt en in vlokken verdeeld
- ¼ kleine rode ui, gesnipperd
- 2 tl kappertjes, afgespoeld, fijngesneden
- 2 tl fijngesneden verse bladpeterselie
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- Fijngeraspte schil en sap van een onbespoten citroen, naar smaak
- 1 volkorenboterham
Zo maak je het tonijnsalade op brood
- Prak de cannellinibonen met een vork tot je een grove pasta hebt.
- Meng in een kom de bladspinazie, komkommerlinten en venkelreepjes.
- Roer in een andere kom de tonijn, uisnippers, fijngesneden kappertjes en bladpeterselie, peper, fijngeraspte citroenschil en het citroensap door elkaar.
- Leg de boterham op een bord, bestrijk met de bonenpasta en schep het komkommermengsel en het tonijnmengsel erop. Knijp er wat extra citroensap over, als je dat wilt.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij?
Het recept voor deze tonijnsalade op brood komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “Tonijn is een van mijn favoriete bronnen van eiwit. Lekker om er wat extra citroensap aan toe te voegen voor wat extra pit!”